Cícerovo-zemiakové placky so zeleninovým soté
Čo potrebujeme?
- 5 zemiakov
- 5 lyžíc cícerovej múky
- 3 lyžice vody
- olej
- soľ
- korenie - chilli, čierne, rasca
- bylinky podľa vlastnej chuti
- 2 mesiačiky cesnaku
- 50 g mungo fazuliek
- 3 mrkvy
- 50 g hrášku
- 50 g kukurice
- 5 lyžíc kečupu
- 3 lyžice horčice
- mungo fazuľky by sme mali namočiť aspoň 12 hodín pred varením, potom ich varíme cca hodinu a pol
- medzitým nastrúhame zemiaky, zmiešame ich s vodou a cícerovou múkou
- cesto ochutíme cesnakom, soľou, korením a bylinkami podľa chuti, ja som pridala aj sušenú petržlenovú vňať
- kým na oleji vyprážame placky tak si pripravíme zeleninu
- zeleninu v hrnci na miernom ohni osmahneme, pridáme mungo fazuľky, kečup a horčicu a zamiešame
- dochutíme soľou a koreninam, ale len veľmi mierne pretože už kečup a horčica sú aromatické
- podávať môžeme aj s nastrúhaným syrom alebo mäsom
Komentáre
Zverejnenie komentára