Cícerovo-zemiakové placky so zeleninovým soté

Čo potrebujeme?
  • 5 zemiakov
  • 5 lyžíc cícerovej múky
  • 3 lyžice vody
  • olej
  • soľ
  • korenie - chilli, čierne, rasca
  • bylinky podľa vlastnej chuti
  • 2 mesiačiky cesnaku
  • 50 g mungo fazuliek
  • 3 mrkvy
  • 50 g hrášku
  • 50 g kukurice
  • 5 lyžíc kečupu
  • 3 lyžice horčice
Ako postupujeme?
  • mungo fazuľky by sme mali namočiť aspoň 12 hodín pred varením, potom ich varíme cca hodinu a pol
  • medzitým nastrúhame zemiaky, zmiešame ich s vodou a cícerovou múkou
  • cesto ochutíme cesnakom, soľou, korením a bylinkami podľa chuti, ja som pridala aj sušenú petržlenovú vňať
  • kým na oleji vyprážame placky tak si pripravíme zeleninu
  • zeleninu v hrnci na miernom ohni osmahneme, pridáme mungo fazuľky, kečup a horčicu a zamiešame
  • dochutíme soľou a koreninam, ale len veľmi mierne pretože už kečup a horčica sú aromatické
  • podávať môžeme aj s nastrúhaným syrom alebo mäsom





    Komentáre

    Obľúbené príspevky